skip to Main Content

Visie & Doelen

Stichting MIfC staat voor muzikale kansen. Het doel van de stichting is het bevorderen van het bespelen van muziekinstrumenten ter behoud van de muziekcultuur in West-Brabant.  Zij heeft de ambitie om een ieder de mogelijkheid te geven een muziekinstrument te leren bespelen en samen te laten spelen in een orkest. Een ieder moet de kans krijgen zijn of haar muzikale talenten te ontdekken en te ontplooien. Het accent ligt hierbij op kinderen van de groepen 5 en 6 van het basisonderwijs.

Alle kinderen moeten de kans krijgen hun muzikale talenten te ontdekken en te ontplooien. Daarbij is het belangrijk dat de kinderen samen muziek maken, Samen muziek maken is goed voor het zelfvertrouwen, bevordert samenwerking en stimuleert integratie. Daarnaast is wetenschappelijk bewezen dat muziekeducatie bijdraagt aan de intellectuele en sociale vaardigheden van kinderen en daarmee een belangrijke bijdrage kan leveren aan hun toekomst.

Muziekeducatie is vaak zo georganiseerd, dat het hoogdrempelig en kostbaar is. De Stichting MIfC wil ervoor zorgen dat de drempel lager wordt door muziekeducatie-initiatieven van muziekinstrumenten te voorzien. Daarnaast zoekt de Stichting MIfC naar samenwerkingsverbanden met scholen en verenigingen zodat de leerling muzikanten na enige lessen kunnen doorstromen.

Het bestuur

Ruud Schoonderwoerd

Opleiding | Bastuba

Hoofd Afdeling Juridische Zaken bij Koninklijke Luchtmacht, Breda

Kevin Pluk

Instrumentbeheerder | Klarinet

Lead Engineer bij Dordtech Engineering, Dordrecht.

Letty Aarts

Voorzitter | Hobo

Afdelingshoofd, Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV), Den Haag.

Peter van Weezel

Secretaris/penningmeester | Tenorsaxofoon

Belastingadviseur van Bakker Accountants & Adviseurs in Ridderkerk en Breda.

  Je naam (verplicht)

  Je e-mail (verplicht)

  Onderwerp

  Je bericht

  Back To Top
  Zoeken